top of page

Významné změny v dopravě: čtyřka se vrací do Maloměřic a Obřan

Od 27. dubna 2024 se obyvatelé Maloměřic a Obřan mohou těšit na návrat tramvajové linky číslo 4. Tento krok znamená ukončení provozu výlukové linky x45, která dočasně nahrazovala tramvajovou dopravu. S návratem tramvaje se také upraví jízdní řády autobusových linek 58, 72 a N94.


Další významná změna v dopravě se chystá od 1. června v souvislosti s budováním velkého městského okruhu na Tomkově náměstí. „Na velkém městském okruhu v současnosti probíhají dokončovací práce na mostě přes Tomkovo náměstí a řeku, ale i na estakádě. Od 1. června bude zprovozněna Dukelská i pro auta, což si vyžádá podepření Maloměřického mostu, aby byl přístupný veškeré dopravě. Zároveň postup prací povede k omezení provozu na křižovatce Karlova,“ uvedl 1. náměstek primátorky města Brna René Černý, který má v gesci investice.


V rámci těchto prací byla tramvajová trať mimo provoz kvůli postupu na velkém městském okruhu přes Tomkovo náměstí. Přerušení provozu linky č. 4 bylo využito k rekonstrukci tramvajové trati v části Dukelské a Valchařské i přímo na náměstí, v celkové délce přibližně 200 metrů. Od začátku června se také změní poloha zastávky Tomkovo náměstí. Nástupiště budou v obou směrech umístěna pod mostem a budou bezbariérová.


ZDROJ: MMB




bottom of page