top of page

V přednádražním prostoru se zklidní doprava. Díky plánu ano

Koalice s velkou slávou představila plány na dopravní zklidnění a úpravy přednádražního prostoru. Jako opoziční strana nemáme nic proti, každý Brňák ví, že toto prostranství potřebuje úpravy, jen nás zarazilo, že jde o naprosto stejný plán, který představilo vedení města za Petra Vokřála už před 5 lety.


Tehdejší opozice, dnešní vedení města celý plán torpédovali a byrokratickými průtahy zajistili, aby se neuskutečnil. Mohli bychom nyní z politické vypočítavosti dělat něco podobného a změny blokovat, podobně jako tehdy oni - proč bychom to však dělali? Všichni chceme hezké město, kde se dobře žije, a za které se nemusíme stydět, přičemž nám nedělá problém z opozice podpořit i ty návrhy, které dávají smysl.


Těší mě, že se nakonec ukázalo, že tehdejší plány jsou v daném prostoru jediné uskutečnitelné, zároveň mě však mrzí, že současná koalice lenochů promrhala 4 roky a nyní se jen vrací ke všemu, co vymyslela koalice Petra Vokřála. Nic lepšího však nebyli schopni vymyslet - nyní to tedy vznikne později a bude to logicky kvůli inflaci stát všechno mnohem více. Tak to dopadá, když se upřednostní politický kalkul před zájmy občanů.




bottom of page