top of page

Revitalizace ikonické vyhlídky v srdci Brna

Investujeme do revitalizace oblíbených turistické cílů. V nedávné době byla na Žlutém kopci v Brně dokončena rekonstrukce vyhlídky, která se nachází v parku mezi ulicemi Tomešova a Trýbova. Tento projekt, který byl financován městem Brnem, představuje další krok v úsilí o revitalizaci této oblíbené turistické lokality.



Zdroj: MČ Brno-střed


od nových cest po výsadbu zeleně

Oprava parkové plochy mezi ulicemi Tomešova a Trýbova byla zahájena na začátku minulého léta. Tato plocha, která vznikla ve druhé polovině minulého století v rámci akce Z, byla ve špatném stavu a potřebovala obnovu. Pracovníci městské části Brno-střed postupně odstranili nevyhovující chodníky, propojili horní plochu se schodištěm směrem k ulici Pivovarská a rozšířili park o dvě bývalé zahrádky. V rámci nynějších úprav byly vytvořeny nové cesty, instalován mobiliář a doplněno několik pítek. Součástí prací bylo také vysázení nové zeleně, přičemž bylo přidáno 32 stromů, desítky keřů a cibulovin.


Dokončení a plány do budoucna

Rekonstrukční práce u Tomešovy ulice byly dokončeny na podzim minulého roku. Po dokončení stavby zahradníci zasadili novou zeleň, kterou nyní chrání plot. V následujících týdnech se plánuje odstranění překážek, aby byl park přístupný ještě před začátkem léta.Projekt rekonstrukce navrhli Ing. Eva Wagnerová a Ing. Ivan Zbořil, s realizací se zabývala firma ZEMAKO, s.r.o. Celkové náklady na projekt činily 6,8 milionu korun, a tuto částku poskytlo město Brno. Rekonstrukce veřejných prostranství v městské části Brno-střed však nekončí zde. Městská část má v plánu další projekty, které povedou k dalšímu zkvalitnění veřejného prostoru.


Lokalitu Žlutého kopce řešíme ve vedení města také v návaznosti na palčivý problém nedostatku parkovacích míst. Na konci ledna, kdy jsme proto schválili vyjádření k projektové dokumentaci pro společné řízení o umístění a povolení stavby nového parkovacího domu na Žlutém kopci na nároží ulic Tvrdého a Tomešova. Věřím, že nový šestipodlažní parkovací dům pro 222 aut bude znamenat velkou úlevu pro zdejší obyvatele.



Zdroj: MČ Brno-střed




bottom of page