top of page

Rekonstrukce Sálu Břetislava Bakaly je u konce. Divadlo Bolka Polívky začne hrát v dubnu.

Sál Břetislava Bakaly prošel rozsáhlou rekonstrukcí, která trvala necelých pět měsíců. Po několika měsících intenzivních prací je tento sál připraven poskytnout nové domovské zázemí pro Divadlo Bolka Polívky. První premiéra v novém prostoru se uskuteční v dubnu. Zhotovitel započal předání stavby městu.


Technologické inovace

V průběhu rekonstrukce byly provedeny zásadní změny v modernizaci, aby sál splňoval veškeré nároky divadelního provozu. Mezi hlavní úpravy patří:


  • Instalace moderního stropního LED osvětlení s možností stmívání.

  • Rozšířené jeviště, přičemž původní konstrukce byla nahrazena novou.

  • Demontáž a následná instalace nových sedadel s novým kobercem.

  • Nová technologie ozvučení a světelné techniky.


Finanční náklady a spolupráce

Celkové náklady na rekonstrukci Sálu Břetislava Bakaly činily 13 306 288, 97 Kč bez DPH. Město Brno hradilo stavební práce a technické rozvody, zatímco Divadlo Bolka Polívky investovalo do divadelní technologie a interiérového vybavení. Sdružení zdravotnických zařízení II Brno, příspěvková organizace se podílelo na úpravách sociálního zázemí a vzduchotechniky.


Co nás čeká v sálu Břetislava bakaly?

Po dokončení rekonstrukce a předání sálu bude prvním uvedeným představením autorské představení Bolka Polívky s názvem "Sága aneb Vizovský ". Diváci ho budou moci v předpremiéře vidět 11. dubna a ve světové premiéře pak o dej později.


Brno se může těšit na nový moderní a divadelní prostor, který bude sloužit jak divákům, tak umělcům. Tento projekt je výsledkem úspěšně spolupráce mezi městem, provozovatelem objektu a budoucím uživatelem, a je příkladem toho, jak lze revitalizovat a modernizovat kulturní zařízení pro rozvoj kulturního života ve městě.









bottom of page